Tips voor je shoot (vervolg)

Strakke kledij: Draag geen strak zittende kledij (zoals sokken, beha, jeans, etc.) van tevoren. Deze laten strepen achter en dat staat lelijk op de foto. Als je dit wil dragen voor je foto’s, doe ze dan pas aan als ze nodig zijn.

Accessoires: Neem ook wat accessoires mee. Denk aan kettinkjes, oorbellen, een hoofddoekje, een barret, een hoed, een muts, beenverwarmers, haarstukje, een haarband, bril, zonnebril, …

Kom op tijd: Fotografen hebben een druk en strak tijdschema. Kom daarom op tijd. Mocht het r naar uitzien dat je door overmacht of wat voor reden dan ook niet op tijd kunt komen, laat het dan zo snel mogelijk aan de fotograaf weten.

Bereid je goed voor: Om verschillende poses te leren neerzetten geef ik graag de volgende tips mee: Pak eens een modetijdschrift, of de P of de Neckermancataloog en probeer je eens in te leven en wees niet bang om te overdrijven. Probeer een aantal poses uit voor de spiegel. Let goed op welke poses de modellen bij welk soort kledij gebruiken. Bestudeer een en ander en probeer een aantal van die poses te onthouden. Het zal je opvallen dat de meest natuurlijke houdingen het best tot hun recht komen, dit omdat het een ontspannen beeld geeft. En ga voor diezelfde spiegel ook eens uitdrukkingen zoals dromerig, vrolijk, uitbundig, bekakt, koel/afstandelijk, verleidelijk etc. je eigen te maken zodat je op commando kunt oproepen en naar de camera kunt projecteren. Je zal merken dat je dan veel makkelijker en zelfzekerder voor de camera zal staan. Probeer je eigen zwakke kanten te leren kennen en probeer deze te vermijden tijdens een fotoshoot. Neem voorbeelden mee uit tijdschriften die je aanspreken.

En tot slot: de fotoshoot is vooral plezier maken. Alles mag niets moet. Het moet voor beide partijen een toffe gebeurtenis worden die de foto’s zeker ten goede zal komen

 

 

 

 

terug                                home